KKV Innováció

Innovációs és Technológiai Minisztérium
GINOP Plusz 2.1.3-24Beadás: 2025.04.22-ig.

A pályázat célja:
A mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének támogatása. Olyan üzleti folyamatot érintő változtatás kell, amely jelentősen különbözik a vállalkozás korábbi üzleti folyamataitól. A projektnek illeszkednie kell a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiához.

Fõ tevékenységek:
Innovációk megvalósítása a következő területeken: - termelési, gyártási folyamat - marketing és értékesítés - szervezeti folyamatok - logisztika.

Kapcsolt tevékenységek:
Az innovációs folyamatot támogató tevékenységek:projektmenedzsment, hardverbeszerzés, nyilvánosság.

Pályázók köre:
Mikro- és kisvállalkozás gazdasági társaságok (kft, rt, kkt, bt): - legalább (2023-as) 3 fő statisztikai létszámmal - egy lezárt évvel - kettős könyvvitellel. Nem indulhat: - szálláshely - mezőgazdasági termelő.

Területi érvény:
Magyarország egész területe.

Támogatás összege:
Vissza nem térítendő támogatás 20 MFt - 50 MFt közötti értékben. A támogatási arány max. 70%-os (eljárási, szervezeti innováció esetén 50%-os). A projekt összköltsége nem haladhatja meg a tavalyi árbevétel 50%-át.

Elõleg:
A támogatási összeg 30%-a, de legfeljebb 15 MFt.

Önerõ:
Minimum 30%.

Megvalósítás határideje:
18 hónap.

Egyéb elvárások:
A támogatási kérelem benyújtását megelőzően a támogatást igénylőnek a projekt sikeres megvalósítását segítő innovációs tréninget kell igénybe vennie a projekt előkészítés időszakában. Az innovációs tréning célja, a készségfejlesztésben résztvevő vállalkozások munkavállalóinak intelligens szakosodási készségeik fejlesztése, ismereteik bővítése a GINOP Plusz-2.1.3-24-es felhívásban meghatározott tevékenységekhez. Az innovációs tréninget a Nemzeti Innovációs Ügynökség Zrt. nyújtja.