Az I. melléklet termékei
1. árucsoport
Élő állatok
2. árucsoport
Hús és élelmezési célra alkalmas vágási melléktermékek
3. árucsoport
Halak, rákfélék és puhatestűek
4. árucsoport
Tejtermékek; madártojások; természetes méz
5. árucsoport
05.04 Állati belső részek, hólyag és gyomor (kivéve a halakét), egészben vagy darabokban
05.15 Máshová nem sorolt vagy máshol nem említett állati termék; az 1. árucsoport vagy a 3. árucsoport szerinti, emberi fogyasztásra nem alkalmas élettelen állat
6. árucsoport
Élő fák és egyéb növények; gumók, gyökerek és hasonlók; vágott virágok és díszítő lombozat
7. árucsoport
Élelmezési célra alkalmas zöldségek, gyökerek és gumós gyökerek
8. árucsoport
Élelmezési célra alkalmas gyümölcs és dió; citrus- és dinnyefélék héja
9. árucsoport
Kávé, tea és fűszerek, a matétea (09.03 vtsz.) kivételével
10. árucsoport
Gabonafélék
11. árucsoport
Malomipari termékek; maláta és keményítő; sikér; inulin
12. árucsoport
Olajos magvak és olajtartalmú gyümölcsök; különféle magvak és gyümölcsök; ipari és gyógynövények; szalma és takarmány
13. árucsoport
13.03 Pektin
15. árucsoport
15.01 Sertészsír és egyéb kiolvasztott sertészsiradék; kiolvasztott baromfizsiradék
15.02 Kiolvasztatlan szarvasmarhafaggyú, juh- vagy kecskefaggyú; ezen zsiradékokból előállított faggyú (beleértve az első lét ("premier jus"))
15.03 Sertészsírsztearin, oleosztearin és faggyúsztearin; sertészsírolaj, oleoolaj és faggyúolaj, nem emulgeálva, keverve vagy bármilyen más módon elkészítve
15.04 Halból és tengeri emlősből nyert zsír és olaj, finomítva is
15.07 Folyékony vagy szilárd stabilizált növényi olajok, nyersen, finomítva vagy tisztítva
15.12 Állati vagy növényi zsírok és olajok hidrogénezve, finomítva is, de tovább nem elkészítve
15.13 Margarin, mesterséges zsiradék és más étkezési célra alkalmas feldolgozott zsiradék
15.17 Zsíros anyagok, illetve állati vagy növényi viaszok feldolgozási maradékai
16. árucsoport
Húsból, halból, rákfélékből vagy puhatestűekből készült termékek
17. árucsoport
17.01 Répacukor és nádcukor szilárd állapotban
17.02 Egyéb cukor; cukorszirup; műméz (természetes mézzel keverve is); karamell
17.03 Melasz, fehérítve is
17.05 Ízesített vagy színezett cukor, szirup és melasz, a bármilyen arányban hozzáadott cukrot tartalmazó gyümölcslevek kivételével
18. árucsoport
18.01 Kakaóbab egészben vagy törve, nyersen vagy pörkölve
18.01 Kakaóhéj, -hártya, -bőr és kakaóhulladék
20. árucsoport
Zöldségfélékből, gyümölcsből vagy más növényrészekből előállított termékek
22. árucsoport
22.04 Szőlőmust, erjedésben vagy alkohol hozzáadásától eltérő módon lefojtva
22.05 Friss szőlőből készült bor; szőlőmust alkohol hozzáadásával lefojtva
22.07 Más erjesztett italok (például almabor, körtebor és mézbor)
22.08 Az Annex I. termékekből nyert bármilyen erősségű etil-alkohol és szesz, denaturálva is; a likőrök, egyéb szeszes italok és szeszes italok előállítására használt összetett alkoholos készítmények ("koncentrált kivonatok") kivételével
22.10 Ecet és ecetpótló
23. árucsoport
Élelmiszeripar melléktermékei; elkészített állati takarmányok
24. árucsoport
24.01 Feldolgozatlan dohány, dohányhulladék
45. árucsoport
45.01 Természetes parafa, megmunkálatlan, aprított, szemcsézett vagy őrölt parafa;parafahulladék
54. árucsoport
54.01 Len, nyersen vagy megmunkálva, de nem fonva; lenkóc és lenhulladék (beleértve a foszlatott rongyhulladékot is)
57. árucsoport
57.01 Kender (Cannabis sativa), nyersen vagy megmunkálva, de nem fonva; kenderkóc és kenderhulladék (beleértve a foszlatott rongyhulladékot is)